Medii de cultura

Denumire
produs
Cumpara
Bulion Giolitti-Cantoni (Giolitti Cantoni Broth Base)
Bulion Hottinger (Hottinger Broth)
Bulion MRS (MRS Broth)
Bulion Rogosa (Rogosa SL Broth)
Mediu Cary-Blair (Cary Blair Medium)
Mediu Chapmann Lichid (Manitol Salt Broth)
Mediu cu Lauril sulfat de sodiu simplu concentrat
Mediu cu ou (Egg Meat Medium)
Mediu cu triptofan (Tryptophan Medium)
Mediu de diferentiere pentru Aspergillus (Aspergillus Differentiation Medium Base)
Mediu de imbogatire pentru Listeria (UMV)& Suplimente (Listeria Enrichement ( UMV ) Medium)
Mediu ECD (ECD MUG Agar)
Mediu Geam Levine (Eosin Methylene Blue Agar Levine)
Mediu Khristensen (Brilliant Green Sulpha Agar)
Mediu Loeffler & Supliment (Loeffler Medium Base)
Mediu Moeller- Decarboxilaza (Moeller- Decarboxilase Broth Base)
Mediu MR-VP (MR-VP Medium)
Mediu PALCAM & Supliment (Listeria Identification Agar Base)
Mediu pentru Bacillus Cereus (BC Motility Test (Bacillus Cereus))
Mediu pentru Lizin- Decarboxilaza (Lysine Decarboxylase Broth)




Un mediu de cultura poate fi definit ca un suport nutritiv steril, care permite dezvoltarea si studiul unui microorganism in afara nisei ecologice naturale.

Pentru a permite dezvoltarea microorganismelor orice mediu de cultura trebuie sa indeplineasca anumite conditii:
  • sa contina substante nutritive necesare metabolismului bacterian;
  • sa aiba o anumita reactie (pH) in limitele careia se poate dezvolta bacteria;
  • sa corespunda particularitatilor fiziologice ale bacteriilor, tinand cont de tipul lor respirator;
  • sa fie steril.

Datorita folosirii acestor medii, in care formula tuturor substantelor componente este cunoscuta si, mai ales, datorita incorporarii de constituenti marcati radioactiv, s-au putut elucida o serie intreaga de procese metabolice, aratindu-se etapele pe care le parcurg diversele substante in biosinteza celulara.

Cunoscandu-se insusirile germenilor studiati, conditiile lor optime de dezvoltare, bacteriologul trebuie sa foloseasca mediile cele mai eficiente si indicate pentru izolare, identificare si crestere, in functie de specia microorganismului de interes.