Medii de cultura

Denumire
produs
Cumpara
Agar pentru anaerobi (Anaerobic Agar)
Agar pentru Clostridii (Clostridial Agar)
Agar pentru furunculoza (Furunculosis Agar)
Agar pentru Legionella & supliment (Legionella Agar Base)
Agar pentru numaratori (Plate Count Agar)
Agar Preston & supliment (Preston Agar Base)
Agar Pseudomonas (Pseudomonas Agar)
Agar Selectiv Yersinia (Yersinia Selective Agar)
Agar Triptozat (Tryptose Agar)
Agar Triptozat cu Sulfit si Neomicina (Trytose Sulphit Neomicine Agar)
Agar WL (WL Agar)
Agar XLD (Xylose Lysine Deoxicolat Agar)
Apa peptonata alcalina (Alkaline Peptone Water)
Apa peptonata simpla (Peptone Water)
Apa peptonata tamponata (Buffered peptone Water)
Bulion Brucella (Brucella Broth Base)
Bulion Columbia (Columbia Broth Base)
Bulion cu azida de sodiu si bromcresol purple azide
Bulion cu azida si etil violet (Ethil Violet Azide Broth E.V.A)
Bulion cu extract de carne (Beef Extract Broth)




Un mediu de cultura poate fi definit ca un suport nutritiv steril, care permite dezvoltarea si studiul unui microorganism in afara nisei ecologice naturale.

Pentru a permite dezvoltarea microorganismelor orice mediu de cultura trebuie sa indeplineasca anumite conditii:
  • sa contina substante nutritive necesare metabolismului bacterian;
  • sa aiba o anumita reactie (pH) in limitele careia se poate dezvolta bacteria;
  • sa corespunda particularitatilor fiziologice ale bacteriilor, tinand cont de tipul lor respirator;
  • sa fie steril.

Datorita folosirii acestor medii, in care formula tuturor substantelor componente este cunoscuta si, mai ales, datorita incorporarii de constituenti marcati radioactiv, s-au putut elucida o serie intreaga de procese metabolice, aratindu-se etapele pe care le parcurg diversele substante in biosinteza celulara.

Cunoscandu-se insusirile germenilor studiati, conditiile lor optime de dezvoltare, bacteriologul trebuie sa foloseasca mediile cele mai eficiente si indicate pentru izolare, identificare si crestere, in functie de specia microorganismului de interes.