Medii de cultura

Denumire
produs
Cumpara
Mediu cu azida de sodiu dublu concentrata
Mediu cu azida simplu concentrata
Mediu cu cartof (Potato Dextrose Agar)
Mediu cu lauril sulfat de sodiu dublu concentrat
Mediu cu lizina (Lizine Broth)
Mediu cu Tetrathionate (Tetrathionate Brilliant Green Bile Broth)
Mediu Czapek cu malt (Czapek Malt Agar)
Mediu Czapek Dox
Mediu de baza Hoyle (Hoyle Medium Base)
Mediu de baza Islam pentru streptococii grup B (Islam`s Medium Base Group B Streptococci)
Mediu de imbogatire pentru Listeria (Listeria Enrichment Broth)
Mediu Demi Fraser & Supliment
Mediu DRCA
Mediu Ellners (Ellners Broth)
Mediu Falkow pentru decarboxilaza (Decarboxylase Test Medium Base (Falkow))
Mediu Fletcher (Fletcher Leptospira Medium Base)
Mediu Fraser & supliment selective de imbogatire (Fraser Secondary Enrichment Broth Base)
Mediu Hugh-Leifson (Hugh Leifson Glucose Medium)
Mediu I cu tioglicolat (Thioglycollate Medium)
Mediu Istrati Meitert (Bile Broth Base)




Un mediu de cultura poate fi definit ca un suport nutritiv steril, care permite dezvoltarea si studiul unui microorganism in afara nisei ecologice naturale.

Pentru a permite dezvoltarea microorganismelor orice mediu de cultura trebuie sa indeplineasca anumite conditii:
  • sa contina substante nutritive necesare metabolismului bacterian;
  • sa aiba o anumita reactie (pH) in limitele careia se poate dezvolta bacteria;
  • sa corespunda particularitatilor fiziologice ale bacteriilor, tinand cont de tipul lor respirator;
  • sa fie steril.

Datorita folosirii acestor medii, in care formula tuturor substantelor componente este cunoscuta si, mai ales, datorita incorporarii de constituenti marcati radioactiv, s-au putut elucida o serie intreaga de procese metabolice, aratindu-se etapele pe care le parcurg diversele substante in biosinteza celulara.

Cunoscandu-se insusirile germenilor studiati, conditiile lor optime de dezvoltare, bacteriologul trebuie sa foloseasca mediile cele mai eficiente si indicate pentru izolare, identificare si crestere, in functie de specia microorganismului de interes.