Medii de cultura

Denumire
produs
Cumpara
Agar cu extract de malt (Malt Extract Agar)
Agar cu Sulfit (Sulphite Agar)
Agar Gasner cu lactoza (Gasner Agar Base)
Agar Micologic (Mycological Agar)
Agar pentru Chlamydospori (Chlamydospore Agar)
Agar pentru Clostridium Dificile & supliment (Clostridium Difficile Agar Base)
Agar pentru numarari cu lapte praf (Milk Agar)
Agar Pseudomonas (Pseudomonas Agar)
Agar Rogosa (Rogosa SL Agar)
Agar selectiv TCBS (TCBS Selective Agar)
Agar T.S.Y.E.A. (Tryptone Soya Yeast Extract Agar)
Bulion B.H.I. (Brain Heart Infusion Broth)
Bulion cu azida de sodium (Azide Dextrose Broth)
Bulion cu bila si rosu violet (Violet Red Bile Broth)
Bulion cu drojdie si Rose Bengal (Yeast Extract Rose Bengal Broth Base)
Bulion cu extract de malt (Malt Extract Broth)
Bulion cu Glucoza si Drojdie (Yeast Glucose Beef Broth)
Bulion cu malt si drojdie (Yeast Malt Broth)
Bulion cu selenit acid de sodiu (Fluid Selenite Cystein Medium)
Bulion cu uree (Ureea Broth Base)




Un mediu de cultura poate fi definit ca un suport nutritiv steril, care permite dezvoltarea si studiul unui microorganism in afara nisei ecologice naturale.

Pentru a permite dezvoltarea microorganismelor orice mediu de cultura trebuie sa indeplineasca anumite conditii:
  • sa contina substante nutritive necesare metabolismului bacterian;
  • sa aiba o anumita reactie (pH) in limitele careia se poate dezvolta bacteria;
  • sa corespunda particularitatilor fiziologice ale bacteriilor, tinand cont de tipul lor respirator;
  • sa fie steril.

Datorita folosirii acestor medii, in care formula tuturor substantelor componente este cunoscuta si, mai ales, datorita incorporarii de constituenti marcati radioactiv, s-au putut elucida o serie intreaga de procese metabolice, aratindu-se etapele pe care le parcurg diversele substante in biosinteza celulara.

Cunoscandu-se insusirile germenilor studiati, conditiile lor optime de dezvoltare, bacteriologul trebuie sa foloseasca mediile cele mai eficiente si indicate pentru izolare, identificare si crestere, in functie de specia microorganismului de interes.